Overwonnen: onzekerheid om erectie

Héél jong getrouwd met mijn eerste partner, had ik erg weinig seksuele ervaring. Hierdoor was ik lange tijd onzeker of ik op het moment suprême wel een erectie zou kunnen krijgen. Nu voelt het belachelijk dat ik daar ooit bezorgd om was, maar het was echt zo; het maakte me onzeker. In het bijzonder wanneer ik iemand pas leerde kennen.

Nochtans wist ik wel dat het puur psychisch was, in mijn kopje, maar dat was an sich niet voldoende om ‘de knop om te zetten’!

Tot ik op een dag, tijdens een Tantra weekend, de techniek van de “Zachte penetratie” leerde. Tijdens die oefening breng je je Lingam terwijl die nog zacht is in de Yoni. Dit was vooral bedoeld om te leren vrijen zonder overmatige opwinding, maar mij hielp het ook om te weten dat ik altijd kon terugvallen op deze techniek als “back-up”, voor het geval hét niet lukte. Gewoon al dit weten was voldoende om veel minder onzeker te zijn.

De techniek is in essentie eigenlijk heel simpel: je gaat allebei vanuit zijlig naar een soort schaarhouding. Je zorgt dat je ontspannen ligt ( Bij mij helpt het om hierbij een kussen achter mij poep te leggen, dan kan ik zo blijven liggen met mijn hele lichaam ontspannen. ) Dan neem je de lingam tussen je wijsvinger en middenvinger. Met wat ‘glijmiddel’ breng je hem dan in de yoni. Zowel de man als de vrouw kunnen dit doen. Als dat eenmaal gelukt is komt de erectie vanzelf , al helpt het om je bekkenbodemspier te gebruiken.

Héél fijn vind ik zo’n “gesprekje” waarbij mijn partner en ik afwisselend de bekkenbodemspieren opspannen.

De zachte penetratie is een liefdevolle, rustige manier om je erg verbonden te voelen met je partner zonder persé over te gaan naar meer actie of prestatie. Als je geen zin hebt in seks of te moe bent, is het een ideale techniek. Maar ook als je – om welke reden ook- niet onmiddelijk een erectie krijgt, kan deze techniek voor verbinding zorgen tussen 2 partners . Je zendt dan als het ware via je bekkenbodem een soort liefdessignaal uit op een heel intieme, liefkozende manier.

Nu is het héél lang geleden dat ik de techniek heb toegepast maar het heeft me echt geholpen om meer vertrouwen op te bouwen en meer ontspannen in het liefdesspel mee te gaan.

Natuurlijk zijn er buiten onzekerheid nog er véél meer factoren die meespelen, maar die leer je vanzelf met de jaren herkennen. Feit is dat de zachte penetratie de druk om te presteren kan verlagen en de intimiteit en verbondenheid op een unieke manier kan verhogen.

Sowieso zijn er naast penetratie-seks allerlei andere heerlijkheden zoals fellatio, vingeren, cunnilingus, masturbatie, of Tantric yoga … maar dat is voor een volgende blog 😉

Firdoz

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *